Downloads

Downloads

 • Kaartspel HOE GOED KEN JIJ MIJ?
  Kaartspel HOE GOED KEN JIJ MIJ?

  Hoe goed kennen jullie elkaar eigenlijk? Met de 40 vragen van het HOE GOED KEN JIJ MIJ? kaartspel kunnen jullie elkaar uitdagen en nog beter leren kennen. Veel plezier!

 • Negatief patroon
  Negatief patroon

  Deze oefening is afkomstig uit de Emotional Focussed Therapy (EFT). Het laat zien wat jullie negatieve patroon is, gebaseerd op triggers, gevoelens en gedragingen. Wanneer jullie het negatieve patroon op een constructieve manier kunnen bespreken, zorgt dit vaak voor meer begrip voor elkaar.

 • Behoeftenlijst
  Behoeftenlijst

  De behoeftenlijst kan als leidraad dienen wanneer jullie onder woorden willen brengen wat je van de ander nodig hebt om je beter te voelen.

 • Gevoelenslijst
  Gevoelenslijst

  Sommige mensen hebben moeite met het onder woorden brengen van hun gevoelens. Deze lijst kan helpend zijn bij het verwoorden van wat je op een bepaald moment voelde. Daarmee lukt het wellicht eerder een gesprek de goede kant uit te laten gaan.

 • Open vragen
  Open vragen

  Het is niet altijd makkelijk op het juiste moment een goede vraag te stellen. Vaak is deze sturend, suggestief of gesloten. Misschien dat deze open vragen je kunnen helpen. Zorg er wel voor dat je ze in je eigen woorden stelt, want anders komen ze waarschijnlijk geforceerd, ongemeend of te coachend over op de ander.

 • Intimiteitslijst
  Intimiteitslijst

  Deze lijst kan jullie helpen met het inzichtelijk maken van weerstand en behoeftes op het gebied van intimiteit. Vul beiden de intimiteitslijst in, vergelijk deze en maak verschillen bespreekbaar vanuit een oprechte interesse in elkaar. Mochten jullie het fijn vinden hierbij hulp te krijgen, maak dan even een afspraak.

 • Sekskaartjes
  Sekskaartjes

  Veel stellen vinden het moeilijk om samen over seksgerelateerde onderwerpen te praten. Bang om de ander te kwetsen of zelf afgewezen te worden, onzeker over hoe de ander erover denkt, schaamte vanuit je opvoeding etc. Deze 50 vragen kunnen jullie helpen eventuele taboe's te doorbreken. De witte kaartjes bevatten vragen die zowel voor mannen als vrouwen geschikt zijn, de blauwe kaartjes zijn specifiek gericht op mannen en op de oranje kaartjes staan speciale vragen voor vrouwen. Het enige wat jullie nu nog hoeven te doen is een geschikt moment te plannen en samen (opnieuw) op ontdekkingsreis te gaan...